torsdag den 1. august 2013

Bagels

 

Bagels

Jeg havde set en opskrift på lækre bagels ved klik her for at komme til "Kogebog for fattigerøve"
Så det gik jeg i  gang med og de blev super gode:-)
Her får I lige opskriften, så kan I jo selv prøve;-)
 
Det særlige ved bagels er at de skal koges før de bages! Det betyder noget for stivelsen i yderkanten af "bollen" og dermed også for konsistensen, der bliver fugtig-sej på den helt fede måde. Hvis man er nysgerrig efter hvordan det er, så prøv denne jødiske opskrift.

25 g gær
2,5 dl vand
1 tsk salt
1 spsk sukker
50 g olie
1 æg
100 g durummel
400 g hvedemel
æg til pensling
birkes eller sesamfrø


  • Gær, vand salt, sukker, olie og æg røres sammen og står et par minutter. Melet æltes i. Suppler evt. med lidt ekstra, hvis dejen er helt uhåndterlig, men den skal være ret klistret. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og form 12 pølser, som bukkes sammen til ringe. Drys lidt mel på en bordpladen og sæt dem til efterhævning. Når de er ved at nå dobbelt størrelse, tændes for ovnen og en stor gryde vand bringes i kog. Med lidt behændighed plumpes hver bagels ned i kogende vand uden at de mister alt for meget af hævningen. Hver bagels koges i 2 minutter og fiskes op igen med en hulske. Dryp af og sæt dem på en bageplade. Pensl med æg og drys med birkes eller sesamfrø. Bages derefter i 20 min ved 210 oC.